Zielona fasolka z rozmarynem
Zielona fasolka z rozmarynem 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 450 g świeżej zielonej fasolki
- 2 łyżeczki mielonego rozmarynu
- 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soli koszernej
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Fasolkę gotować około 4 minut.
Po tym czasie ją odcedzić.
Dodać do niej rozmaryn, skórkę z cytryny oraz oliwę z oliwek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić i do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: piątek, 27, grudzień 2013 11:20
- Kinga Mazur
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak