Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z awokado i papryki

 

Składniki:

  • 2 owoce awokado
  • 1 ½ szkl. bulionu
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • ¾ szkl. jogurtu naturalnego
  • ¼ szkl śmietany
  • ¼ łyżeczki soli koszernej
  • ostry sos paprykowy
  • 1/8 łyżeczki suszonych płatków czerwonej papryki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób wykonania:

  1. Miąższ z awokado zmiksować.
    Następnie dodać bulion, sos Worcester, jogurt oraz śmietanę.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Doprawić do smaku solą oraz sos paprykowym.
    Wstawić pod przykryciem do lodówki.
    Wyjąć dopiero tuż przed podaniem.
    Posypać posiekanym szczypiorkiem i płatkami papryki.        

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *