Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zebra Angeliki

Składniki :

  • 2,5 szklanki mąki
  • 5 jaj
  • 2 szklanki cukru
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • cukier waniliowy


Sposób przyrządzenia :

Ubić pianę z białek , dodać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, wlać olej wodę .Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao . Ciasto kłaść na wysmarowanej dece na przemian jasne ,ciemne. Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Angelika Rąpała

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *