Tuńczyk, ryż i groszek
Tuńczyk, ryż i groszek4.67 out of 5 based on 3 voters.
Składniki:
- 1 ½ szkl wrzątku
- drobiowa kostka rosołowa
- 300 g mrożonego groszku
- 1 ½ szkl gotowej zupy serowej
- puszka tuńczyka
- 3 szkl ugotowanego ryżu
Sposób wykonania:
Do rondelka wlać wrzątek w którym rozpuścić kostkę rosołową.
Następnie wrzucić groszek i doprowadzić do wrzenia.
Wówczas dodać tuńczyka i ponownie zagotować.
Dodać ryż, wymieszać i zdjąć z ognia pod przykryciem na kilka minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: piątek, 25, styczeń 2013 12:37
- Tomasz Rzepecki
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla