Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Truskawkowy deser z białą czekoladą

Składniki:

  • 1 szkl. płatków owsianych
  • 1 szkl. płatków migdałowych
  • łyżka masła
  • łyżka cukru
  • truskawki
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • koniak
  • 10 dag białej czekolady
  • bita śmietana

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzanym maśle zarumienić płatki migdałowe oraz owiane.
    Następnie dodać do nich cukier i cały czas mieszając trzymać na ogniu aż się przyrumienią.
    Wówczas przełożyć powstałą masę do pucharków.
    Ułożyć na nich truskawki, które skropić koniakiem i posypać cukrem pudrem.
    Udekorować bitą śmietaną i posypać wiórkami białej czekolady.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *