Truskawkowe tiramisu
Truskawkowe tiramisu4.58 out of 5 based on 399 voters.
Skład:
- 3 duże jaja
- ½ szklanki cukru
- 1 małe opakowanie serka mascarpone
- biszkopty pokruszone
- truskawki mrożone
Sposób przyrządzenia:
Mixerem ucieramy żółtka z prawie całym cukrem. Gdy mamy gładką masę dodajemy serek i dalej ubijamy. Masa ma być puszysta. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Połowę opakowania truskawek zmixować z pozostawionym cukrem. Układamy w naczyniu warstwami: masa serowa, warstwa pokruszonych biszkoptów, zmixowame truskawki.. ostatnią warstwę powinny tworzyć zmixowane truskawki i całe truskawki. Ozdobić odrobiną masy serowej, czekolady i listkiem mięty.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: sobota, 19, marzec 2005 17:13
- Gałucha
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy