Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Truskawkowe tiramisu

Skład: tiramisu9kg.jpg

  • 3 duże jaja
  • ½ szklanki cukru
  • 1 małe opakowanie serka mascarpone
  • biszkopty pokruszone
  • truskawki mrożone

Sposób przyrządzenia:
Mixerem ucieramy żółtka z prawie całym cukrem. Gdy mamy gładką masę dodajemy serek i dalej ubijamy. Masa ma być puszysta. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Połowę opakowania truskawek zmixować z pozostawionym cukrem. Układamy w naczyniu warstwami: masa serowa, warstwa pokruszonych biszkoptów, zmixowame truskawki.. ostatnią warstwę powinny tworzyć zmixowane truskawki i całe truskawki. Ozdobić odrobiną masy serowej, czekolady i listkiem mięty.

2 comments for “Truskawkowe tiramisu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *