Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tortellini ze szpinakiem i mascarpone

Składniki:

  • 300 g szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 400 g tortellini
  • 150 g sera mascarpone
  • 1 pęczek koperku

    Sposb wykonania:
    Posiekaną cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie po czym dodać posiekany szpinak i trzymać przez chwile na małym ogniu.
    Następnie wlać śmietanę, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu i przed pdoaneim polać go sosem szpinakowym.
    Posypać mascarpone i posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *