Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort bezowy kawowy

Składniki:

  • 2 gotowe blaty bezowe
  • kostka masła
  • 200  cukru pudru
  • 3 łyzki kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżki likier kawowego
  • 150 g połówek orzechów pekan
  • mały bezik
  • ½ tabliczki gorzkiej czekolady

    Sposób wykonania:

    1. Masło zmiksować razem z cukrem pudrem po czym dodać kawę, likier i dokładnie wymieszać.
      Połowę kremu rozsmarować blat bezowy, nóż zamaczać w gorącej wodzie i wyrównać powierzchnie.
      Nakryć drugim blatem i posmarować resztą kremu, również wyrównać.
      Udekorować wokół brzegów orzechami, w środku ulżyć beziki a całość posypać czekoladą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *