Tapenada Danuty
Tapenada Danuty0 out of 5 based on 0 voters.
Odkryj najlepszy zbiór przepisów. Tym razem gorąco polecamy tapenadę przepisu Danuty. Do jej wykonania potrzebujesz: zielonych oliwek, kaparów, czosnku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 1 szkl zielonych oliwek
- 1 łyżeczka kaparów
- 2 ząbki czosnku
- 1 gałązka natki pietruszki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- pieprz
- sól

Sposób wykonania:
-
Do blendera wrzucić odsączone z zalewy oliwki.Dodać kapary, natkę pietruszki oraz obrane ząbki czosnku.Polać całość oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny.Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolite pasty.Gotową przełożyć do miseczki i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby wszystkie smaki się ze sobą przegryzły.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 02, marzec 2016 06:53
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny