Tajski sos z orzechami
Tajski sos z orzechami 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 2 łyżki wody
- ¼ szkl. masła orzechowego
- 2 łyżki sosu tamari
- 1 łyżka suszonej papryki w płatkach
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki posiekanych niesolonych orzeszków ziemnych
Sposób wykonania:
-
Do miseczki wlać wodę.
Dodać masło orzechowe, sos tamari, paprykę w płatkach oraz olej sezamowy.
Całość dokładnie zmiksować na gładki sos.
Wówczas przelać go do małej miseczki a przed podaniem posypać jeszcze posiekanymi orzechami ziemnymi.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 12, grudzień 2013 09:58
- Krystyna Kuś
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny