Szpinak z pomidorami saute
Szpinak z pomidorami saute5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 3 łyżeczki masła
- 6 pomidorów
- 1 łyżeczka kolendry
- 2 pęczki liścia szpinaku
- ½ łyżeczki soli
- pieprz
Sposób wykonania;
Na 2 łyżeczki rozgrzanego wrzucić kolendrę oraz posiekane pomidory, smażyć około 5 minut.
Po tym czasie dodać oczyszczony szpinak i całość dokładnie mieszać, aż szpinak zwiędnie.
Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na sam koniec wmieszać pozostałe masło.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: wtorek, 25, grudzień 2012 03:02
- Ilona Bielawska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak