Szparagi i parmezan z piekarnika
Szparagi i parmezan z piekarnika 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 700 g szparagów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- pieprz
- ¼ szkl. startego sera parmezan
Sposób wykonania:
-
Szparagi skropić oliwą i posypać solą oraz pieprzem.
Dokładnie wymieszać aby szparagi były równomiernie pokryte.
Przełożyć szparagi na blachę do pieczenia wyłożoną papierem pergaminowym.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni na około 8 minut.
Po tym czasie posypać szparagi jeszcze serem i zapiekać jeszcze 2 minuty, aby ser się roztopił.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: poniedziałek, 13, styczeń 2014 09:24
- Krystyna Rożek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak