Szczupak pieczony
Szczupak pieczony4.57 out of 5 based on 312 voters.
Składniki:
• 4 kawałki szczupaka
• kilka gałązek bazylii
• sól, pieprz
• olej
• ćwiartki cytryny do ozdoby
Sposób przyrządzenia:
Rybę oskrobać z łusek, oprawić, umyć, pokroić w dzwonka. Kawałki szczupaka natrzeć olejem, posolić i popieprzyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie, włożyć gałązki bazylii, przykryć. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut. Po wyłożeniu na półmisek przyozdobić ćwiartkami cytryny i świeżą bazylią.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.
- Szczegóły
- Kategoria: Szczupak
- Opublikowano: wtorek, 07, czerwiec 2005 00:00
- Xawier
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla