Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka z surowymi jabłkami

Składniki:

  • 50 dag mąki
  • 25 dag masła
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 20 dag cukru pudru
  • 1 kg jabłek
  • cukier waniliowy

Sposób wykonania:

  1. Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtkami śmietanę oraz cukier.
    Całość dokładnie zagnieść.
    Powstałe ciasto wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąć z lodówki i rozwałkować, przełożyć do formy.
    Następnie obrane jabłka pokroić na plasterki, które rozłożyć na cieście.
    Wstawić do gorącego piekarnika i piec około 20 minut.
    Przed podaniem posypać duża ilością cukru pudru.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *