Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z jabłka i czarnej rzodkwi

Składniki:

  • 2 czarne rzodkwie
  • 2 winne jabłka
  • sok z cytryny
  • 1 szkl śmietany
  • cukier
  • sól
  • zielenina

Sposób wykonania:
Umyte rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym oprószyć je solą oraz cukrem.
Odstawić na bok a w między czasie obrać jabłka i zetrzeć na tarce na tych samych otworach co rzodkiew.
Skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały i dodać do rzodkwi.
Z racji, tego, że rzodkiew była już doprawiana doprawić tylko jeśli to konieczne.
Na sam koniec zalać całość lekko spienioną śmietaną.
Posypać posiekaną zielenina i podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *