Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z gruszek z miodowym sosem

 

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku cytryny
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • 2-3 liście zielonej sałaty

Sposób wykonania:

  1. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki, które przełożyć do salaterki.
    Następnie obrane gruszki pokroić na cząstki, usuwając gniazda nasienne po czym ułożyć je na liściach sałaty.
    Natomiast miód połączyć z sokiem z cytryny, pieprzem oraz kminkiem.
    Powstałym sosem polać surówkę.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *