Surówka z kapusty z kukurydzą Eli
Surówka z kapusty z kukurydzą Eli0 out of 5 based on 0 voters.
Zastanawiasz się jaką przygotować dziś surówkę do obiadu? Wypróbuj nasz przepis na surówkę z kapusty z kukurydzą przepisu Eli. Pozostałe składniki przepisu: czerwona kapusta, jogurt naturalny i chilii.
Składniki:
- ½ kapusty pekińskiej
- ½ czerwonej kapusty
- 1 puszka kukurydzy
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 papryczka chilii
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Z czerwonej i pekińskiej kapusty oderwać zewnętrzne zdrewniałe liście.Następnie je poszatkować i oprószyć solą.Gdy kapusta puści lekko sok, odcisnąć go.Kukurydze odsączyć z zalewy i dodać do kapusty.Chilii przekroić wzdłuż na pół.Usunąć pestki a resztę posiekać, wrzucić do reszty składników.Dodać jeszcze jogurt naturalny i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: czwartek, 17, grudzień 2015 06:51
- Monia
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing