Surówka z białej kapusty z koperkiem Poli
Surówka z białej kapusty z koperkiem Poli0 out of 5 based on 0 voters.
Nie masz pomysłu na surówkę do drugiego dania? Wypróbuj przepis na surówkę z białej kapusty. Pozostałe składniki: koperek, sok z cytryny i oliwa z oliwek.
Składniki:
- 1/2 główki białej kapusty
- 1 pęczek koperku
- 1 cytryna
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Z kapusty oderwać zewnętrzne twarde liście, pozostałe drobno poszatkować.Koperek drobno posiekać i wrzucić do kapusty.Skropić całość sokiem wyciśniętym z cytryny oraz oliwą z oliwek.Całość przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Odstawić na około 30 minut przed podaniem, aby składniki się ze sobą przegryzły.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: piątek, 02, marzec 2018 19:57
- Monia
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing