Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z białej kapusty z koperkiem Poli

Nie masz pomysłu na surówkę do drugiego dania? Wypróbuj przepis na surówkę z białej kapusty. Pozostałe składniki: koperek, sok z cytryny i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 1 cytryna 
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Z kapusty oderwać zewnętrzne twarde liście, pozostałe drobno poszatkować.
    Koperek drobno posiekać i wrzucić do kapusty.
    Skropić całość sokiem wyciśniętym z cytryny oraz oliwą z oliwek.
    Całość przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Odstawić na około 30 minut przed podaniem, aby składniki się ze sobą przegryzły.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *