Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki z tuńczyka w curry

Składniki:

    • 75 dkg steków z tuńczyka
    • 3 łyżki oleju
    • 1 pokrojona w kostkę cebula
    • 1 posiekany ząbek czosnku
    • 2 łyżki curry
    • 1 szklanka mleka kokosowego
    • 1 łyżeczka soku z limonki
    • ½ pokrojonego w kostkę mango
    • sól morska


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek i cebulę, smażyć mieszając aż cebula stanie się szklista, dodać curry, chwilę smażyć. Dodać mleko kokosowe, sok z limonki, mango, gotować aż sos zredukuje swoją objętość o ¼.  Dodać steki, dusić aż ryba będzie odpowiednio miękka. Aby ryba nie przywierała często wykonywać rondlem energiczne ruchy do przodu i tyłu. Podawać z ryżem lub kuskus.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *