Steki z tuńczyka w curry

30917
com_content.article
(Oddano 29 głosów z średnią 4.48 z 5)
Steki z tuńczyka w curry4.48 out of 5 based on 29 voters.


Składniki:


    • 75 dkg steków z tuńczyka
    • 3 łyżki oleju
    • 1 pokrojona w kostkę cebula
    • 1 posiekany ząbek czosnku
    • 2 łyżki curry
    • 1 szklanka mleka kokosowego
    • 1 łyżeczka soku z limonki
    • ½ pokrojonego w kostkę mango
    • sól morska

    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek i cebulę, smażyć mieszając aż cebula stanie się szklista, dodać curry, chwilę smażyć. Dodać mleko kokosowe, sok z limonki, mango, gotować aż sos zredukuje swoją objętość o ¼.  Dodać steki, dusić aż ryba będzie odpowiednio miękka. Aby ryba nie przywierała często wykonywać rondlem energiczne ruchy do przodu i tyłu. Podawać z ryżem lub kuskus.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi