Spaghetti z pesto Oli
Spaghetti z pesto Oli0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na spaghetti z pesto Oli. Przepis zawiera: makaron spaghetti, bazylię, czosnek i oliwę z oliwek.
Składniki:
- ½ op makaronu spaghetti
- 1,5 szkl listków bazylii
- 150 g orzechów nerkowca
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 50 g parmezanu
- 3 ząbki czosnku
- sok z 1 cytryny
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie listki bazylii wrzucić do blendera.Dodać do nich obrane ząbki czosnku, starty parmezan oraz orzechy nerkowca.Polać całość oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.Na koniec dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie zmiksować na gładkie, jednolite pesto.Natomiast gotowy makaron odcedzić.Dodać do niego pesto i całość dokładnie wymieszać, aby makaron równomiernie okrył się pesto.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Spaghetti
- Opublikowano: poniedziałek, 28, sierpień 2017 19:03
- Monia