Sos twarogowy na mleku z kminkiem
Sos twarogowy na mleku z kminkiem 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 100 g twarogu
- ¾ – 1 szkl. mleka
- sól
- cukier
- mielony kminek
Sposób wykonania:
-
Twaróg pokroić na mniejsze kawałki, lub rozetrzeć widelcem.
Wówczas dodać do niego mleko i całość dokładnie wymiesza do uzyskania jednolitego sosu.
Na koniec doprawić do smaku solą, cukrem oraz mielonym kminkiem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 04, luty 2014 08:50
- Weronika Maj
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny