Sos szczypiorkowy z czosnkiem
Sos szczypiorkowy z czosnkiem3.00 out of 5 based on 1 voters.
Dziś przepis na pyszny sos szczypiorkowyIdealny do mięsa i potraw z ryb. Aby go wykonać będziesz potrzebować: szczypiorku, majonezu, czosnku i śmietany.
Składniki:
- 1 pęczek szczypiorku
- 250 ml śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 ząbek czosnku
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Szczypiorek opłukać pod bieżącą wodą po czym drobno go posiekać.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Następnie majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą.Dodać szczypiorek oraz czosnek.Przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: sobota, 27, styczeń 2018 20:38
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny