Sos agrestowy Patryka
Sos agrestowy Patryka 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 250 g agrestu
- ½ szkl. gęstej kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka mąki
Sposób wykonania:
-
Do rondla wrzucić oczyszczony agrest.
Podlać go odrobiną wody i dodać cukier.
Całość zagotować a gdy agrest zmięknie przetrzeć przez sito.
Wówczas dodać mąkę wymieszana ze śmietaną.
Wymieszać i trzymać jeszcze chwile na ogniu do zgęstnienia sosu.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 02, styczeń 2014 08:17
- Patryk Szopa
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny