Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sorbet truskawkowo-pomarańczowy Pauliny

 

Składniki:

  • 500 g truskawek
  • 300 ml soku pomarańczowego
  • 200 g cukru
  • sok z 1 cytryny
  • 25 ml wiśniówki

Sposób wykonania:

  1. Truskawki dokładnie oczyścić, usuwając szypułki.
    Wówczas zasypać je cukrem i odstawić na około godzinę.
    Po tym czasie przetrzeć je przez sito.
    Następnie dodać sok wyciśnięty z pomarańczy, sok z cytryny oraz wiśniówkę.
    Dokładnie wymieszać i wstawić do zamrażalnika na około 3 godziny.
    Gdy całość przymarznie rozkruszyć, można użyć do tego miksera.
    Przelać do szklanek i od razu podawać.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *