Soczysty filet z sandacza z pikantną posypką

30992
com_content.article
(Oddano 132 głosów z średnią 4.60 z 5)
Soczysty filet z sandacza z pikantną posypką4.60 out of 5 based on 132 voters.


Składniki:


    • 1,5 kg filetów z sandacza ze skórą
    • 1 łyżeczka mielonego chili
    • ½ łyżeczki mielonego oregano
    • 2 łyżki masła
    • szczypta mielonego kminku
    • sól, pieprz
    • sok z limonki

    Sposób przyrządzenia:

    Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, na nim ułożyć porcję ryby skórą do dołu. Każdy posypać chili, oregano, sól i pieprz. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 5 minut. W międzyczasie rozpuścić na małej patelni masło, dodać kminek i sok z limonki, gotować 1 minutę. Upieczone filety wyłożyć na półmisek, polać masłem z dodatkami i udekorować.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi