Smażone karasie w sosie śmietanowym
Smażone karasie w sosie śmietanowym 5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 1 kg karasi
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 3 łyżki mąki
- ½ szkl śmietany
- 1 szkl bulionu warzywnego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Karasie dokładnie oczyścić po czym podzielić na mniejsze kawałki.
Oprószyć je solą i obtoczyć w mące.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Wówczas zalać ryby bulionem i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie wlać śmietanę.
Doprawić do smaku pieprzem i gotować kolejne 5 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: piątek, 08, listopad 2013 10:56
- Ptrycja Ptak
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla