Skrzydełka Weroniki
Skrzydełka Weroniki0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite dania z drobiu znajdziesz tylko na pychotka.pl. Skrzydełka Weroniki to nasza dzisiejsza pozycja. Przepis zawiera: skrzydełka z kurczaka, miodu, majeranku i przecieru pomidorowego.
Składniki:
- ½ kg skrzydełek
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki wody
- 2 łyżeczki miodu
- 1,5 łyżeczki suszonego majeranku
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Skrzydełka dokładnie oczyścić.Następnie do miseczki przełożyć miód.Dodać do niego olej, wodę i przecier pomidorowy.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas dodać suszony majeranek, mielonej papryki i obrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.Na koniec dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie wymieszać.Do powstałej marynaty włożyć skrzydełka.Marynować przez kilka godzin.Po tym czasie wstawić skrzydełka do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut.
Liczba porcji: 8
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: piątek, 01, wrzesień 2017 15:53
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany