Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser camembert, truskawki i migdały

Wypróbuj nasz przepis na pyszny ser camembert. Podaliśmy go z sosem truskawkowym i migdałami. Pozostałe składniki przepisu :jajko, masło, cukier i ocet balsamiczny. 
 

Składniki:

  • 1 ser camembert
  • 1 garść płatków migdałowych 
  • 1 jajko
  • 1 szkl truskawek
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • płatki migdałowe do dekoracji
 

Sposób wykonania:

  1. W misce rozbełtać jajko.
    Jajko wbić do miseczki i roztrzepać.
    Następnie obtoczyć w nim ser.
    Posypać migdałami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na około 5 minut.
    W miedzy czasie truskawki umyć, oderwać zielone szypułki.
    Połowę truskawek wrzucić do blendera a pozostałe pokroić na plasterki.
    Do truskawek w blenderze dodać masło, cukier oraz ocet balsamiczny.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Gotowy ser wyjąć z piernika.
    Ułożyć na nim plasterki truskawek i polać całość musem truskawkowym.
    Górę udekorować jeszcze płatkami migdałowymi. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *