Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z bananów i jabłka posypana orzechami

 

Składniki:

  •  4 banany
  •  2 jabłka
  •  40 g żółtego sera
  •  0,2 l jogurtu
  •  1 łyżka oleju
  •  rozgnieciony kminek
  •  ½ łyżeczka przyprawy chili
  •  1 łyżeczka masła
  •  orzeszki arachidowe

Sposób wykonania:

  1. Banany obrać i pokroić na plasterki.
    Jabłka również obrać i pokroić w kostkę, usuwając gniazda nasienne.
    Następnie jogurt wymieszać z olejem, kminkiem oraz chili.
    Powstałym sosem polać sałatkę.
    Następnie orzeszki zezłocić na rozgrzanym maśle i posypać nimi sałatkę.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *