Salsa morelowa
Salsa morelowa5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- puszka moreli w syropie
- 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
- ½ łyżki oliwy z oliwek
- Łyżka posiekanej kolendry
- ½ łyżki soku z limetki
- ½ łyżeczki białego octu winnego
- ½ łyżeczki posiekanej papryczki jalapeno
- ¼ łyżeczki startej skórki z limetki
- ¼ łyżeczki mielonego kuminu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Do miski wrzucić odcedzone z syropu morele pokrojone na kawałki.
Dodać posiekaną cebulę, oliwę, kolendrę, sok i skórkę z limetki, ocet winny, posiekaną papryczkę oraz kminek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
- Szczegóły
- Kategoria: Salsy
- Opublikowano: poniedziałek, 21, styczeń 2013 09:40
- Agnieszka Rusek
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny