Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Racuchy „Pasibrzuchy”

Składniki:

  • 1/2 litra mleka
  • 3 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • łyżka cukru
  • 0,5 kosteczki drożdży
  • szczypta soli

    Sposób przygotowania:
    Drożdże rozmieszać z cukrem. Zalać je ciepłym mlekiem. Masę pozostawić w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski i dodać jajo oraz drożdże. Do tego wszystkiego dolać ciepłe mleko i dobrze pomieszać aż do połączenia wszystkich składników. Rozgrzać olej na patelni. Formować łyżką małe placuszki. Piec ok. 21 minutę na każdej stronie. Podawać posypane cukrem pudrem lub konfiturami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez m258

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *