Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puszysty mus jagodowy

Składniki:

 

  • 3 łyżeczki żelatyny
  • kieliszek białego słodkiego wina
  • 3 szkl. przetartych jagód
  • sok z cytryny
  • płynny miód
  • 6 łyżek słodkiej śmietanki

 

 

Sposób wykonania:
Żelatynę namoczyć w cienie po czym rozpuścić ją w kąpieli wodnej wówczas dodać ją do jagód.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
Przełożyć mus do pucharków i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Przed podaniem na wierzch każdego deseru wylać odrobinę śmietanki.
Mus idealnie nadaje się do samodzielonego spożycia lub można udekorować nim ciastka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *