Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puszysty krem cytrynowy

Składniki:

  • 25 dag serka homogenizowanego
  • 2 żółtka
  • łyżka masła
  • 3 łyżki lukru pudru
  • skórka starta z cytryny
  • ½ łyżeczki esencji cytrynowej
  • łyżeczka żelatyny
  • ½ szkl. mleka
  • krążki cytryny
  • waflowe rurki

Sposób wykonania:
Masło utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać skórkę z cytryny oraz żółtka i dokładnie wymieszać.
Na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w odrobinę wody oraz serek.
Ponownie wymieszać i przełożyć do pucharków.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przed podaniem wbić waflowe rurki i udekorować kawałkami cytryny.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *