Pulpety rybne Agi
Pulpety rybne Agi0 out of 5 based on 0 voters.
Przygotuj z nami pyszne rybne pulpety, przepisu Agnieszki. Do ich wykonania potrzebujesz: filetów rybnych, jajka, majonezu, czosnku i przypraw.
Składniki:
- 75 dag filetów dorsza
- 25 dag ugotowanych ziemniaków
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
-
Filety z dorsza zemleć w maszynce.Ziemniaki stłuc tłuczkiem i dodać do ryby.Następnie wrzucić obraną cebulę i czosnek, drobno posiekane.Wbić jajko i dodać majonez.Dodać jeszcze mąkę oraz bułkę tartą.Całość dokładnie wymieszać.Gdyby masa wyszła za rzadka dodać jeszcze odrobinę mąki lub bułki tartej.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Z powstałej masy formować małe pulpety.Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: czwartek, 22, styczeń 2015 06:44
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla