Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety rybne Agi

Przygotuj z nami pyszne rybne pulpety, przepisu Agnieszki. Do  ich wykonania potrzebujesz: filetów rybnych, jajka, majonezu, czosnku i przypraw.   
 

Składniki:

  • 75 dag filetów dorsza
  • 25 dag ugotowanych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka majonezu 
  • sól 
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

  1. Filety z dorsza zemleć w maszynce.
    Ziemniaki stłuc tłuczkiem i dodać do ryby.
    Następnie wrzucić obraną cebulę i czosnek, drobno posiekane.
    Wbić jajko i dodać majonez.
    Dodać jeszcze mąkę oraz bułkę tartą.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Gdyby masa wyszła za rzadka dodać jeszcze odrobinę mąki lub bułki tartej.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować małe pulpety.
    Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć z obu stron na złoty kolor. 
     
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *