Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulchne naleśniki biszkoptowe

 

Składniki:

 

  • 2 jajka
  • 1 szkl mleka
  • 1 szkl mąki
  • 2 łyżki masła
  • ½ kg ulubionych owoców
  • cukier puder
  • sól

Sposób wykonania:
Do mleka wbić żółtka, dodać mąkę oraz sól.
Całość dokładnie wymieszać na gładkie ciasto.
Wówczas dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanym maśle z obu stron na złoto.
Po usmażeniu złożyć je na chusteczkę i jeszcze przez chwilę smażyć aby skórka się zarumieniła.
Podawać z owocami, posypane cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *