Pudding ryżowy Ewy
Pudding ryżowy Ewy5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 1 l mleka
- 1 l wody
- 4 łyżki masła
- szczypta soli
- ¾ szkl cukru
- 200 g ryżu
- 2 jajka
- esencja waniliowa
- rodzynki
Sposób wykonania:
Do rondelka wlać mleko oraz wodę.
Dodać masło, sól oraz cukier po czym doprowadzić całość do wrzenia.
Wówczas wrzucić ryż i gotować około 45 minut, dość często mieszając.
Następnie roztrzepać jajka, dolać do nich tyle wody aby uzyskać szklankę płynu.
Ryż zdjąć z ognia, dodać jajka, wymieszać i ponownie postawić na ogniu.
Doprowadzić do wrzenia i na koniec dodać jeszcze esencję waniliową.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryż
- Opublikowano: wtorek, 15, styczeń 2013 11:12
- Ewa Kogut