Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ptasie mleczko pomarańczowe

Składniki:

  • 2 szkl. śmietanki
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • skórka pomarańczowa
  • ½ szkl. wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 2 łyżki żelatyny
  • ½ szkl. białego deserowego wina
  • mandarynki

    Sposób wykonania:
    Żelatynę rozprowadzić w odrobinie wody po czym podgrzewać ją w kąpieli wodnej aby dokładnie się rozpuściła.
    W między czasie podgrzać wino do którego dodać żelatynę, wymieszać i dodać jeszcze sok pomarańczowy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie śmietanę ubić z dodatkiem cukru waniliowego i cukru pudru po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo żelatynę.
    Powstały krem przełożyć do pucharków, który udekorować kawałkami mandarynek i skórką pomarańczową.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *