Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z kapusty, ziemniaków i kalarepki

Składniki:

  • ½ główki kapusty
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 kalarepka
  • 1 cebula
  • 1 szkl zielonego groszku
  • garść zielonej fasoli
  • kawałek kalafiora
  • 1 marchewka
  • 10 dag masła
  • sól

Sposób wykonania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i obrać ze skórki.
Następnie kalarepkę pokroić w kostkę, fasolkę na ukos, ziemniaki w plasterki, marchew zetrzeć na tarce, kapustę poszatkować a cebulę posiekać.
Wszystkie jarzyny dokładnie ze sobą wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Dusić pod przykryciem do miękkości składników.
Przed podaniem dodać kawałek masła oraz sól do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *