Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z boczkiem i kiełbasą

Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • 3 cebule
  • 3 twarde jabłka
  • 60 dkg cienkiej kiełbasy
  • 30 dkg bekonu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Obrane jabłka, ziemniaki i cebulę pokroić w dużą kostkę, kiełbasę w talarki, boczek w dużą kostkę. W garnku przesmażyć kiełbasę i boczek dodać  ziemniaki i cebulę, przesmażyć, podlać ½ litra gorącej wody, dusić  50 minut. Dodać jabłka, dusić, aż wyparuje płyn. Doprawić  do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *