Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory nadziewane sałatką śledziową

 

Składniki:

  • 8 dużych pomidorów
  • 3 płaty śledziowe
  • 3 łyżki sosu majonezowego
  • kilka liści sałaty lodowej
  • sól, cukier,
  • sok z cytryny

 

 

Sposób przyrządzenia:
Pomidory umyć, osączyć, ściąć wierzchy. Wierzchy pomidorów pokroić w kosteczkę. Śledzie wymoczyć, osączyć na sicie pokroić w drobną kosteczkę, połączyć z sosem  majonezowym., dodać pokrojone wierzchy pomidorów, przyprawić ewentualnie do smaku, solą, cukrem i sokiem z cytryny. Napełnić pomidory, udekorować paskami śledzia i talarkami pomidora, przybrać majonezem. Wyłożyć na szklany półmisek z listkami zielonej sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *