Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki cukiniowo-rzepowe z rukolą i orzechami

Składniki:

  • 70 dag rzepy
  • 50 dag cukinii
  • 2 cebule
  • pęczek rukoli
  • garść zmielonych orzechów włoskich
  • żółtko
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób wykonania:
Rzepę oraz cukinię zetrzeć na tarce, lekko posolić i odsączyć płyn. Obrać cebulę, zetrzeć. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Nadmiar płynu ponownie odsączyć. Dodać żółtko, posiekaną rukolę oraz zmielone orzechy, których naturalny tłuszcz powoduje, że nie musimy dodawać do smażenia oleju! Przyprawić. Na patelni kształtować placki. Smażyć po ok. 7 minut z obu stron. Placki są zdrowe i pyszne!

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez jadzke
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *