Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w marynacie curry przepisu Joli

Kolejny przepis na przygotowanie piersi z kurczaka. Tym razem kurczak w marynacie curry przepisu Joli. Składniki przepisu: pierś z kurczaka, curry, czosnek i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 4 łyżeczki curry
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki keczupu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie pokroić je w kostkę.
    Do miseczki przełożyć koncentrat pomidorowy.
    Dodać do niego oliwę z oliwek oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Następnie dodać ketchup oraz curry.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić od smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Do powstałej marynaty wrzucić mięso.
    Dokładnie wymieszać i dostawić na co najmniej 1 godzinę.
    Po tym czasie wrzucić mięso na rozgrzaną patelnie.
    Trzymać na średnim ogniu do miękkości kurczaka.
    Gotowe mięso podawać z ugotowanym ryżem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *