Piersi z kurczaka w marynacie curry przepisu Joli
Piersi z kurczaka w marynacie curry przepisu Joli0 out of 5 based on 0 voters.
Kolejny przepis na przygotowanie piersi z kurczaka. Tym razem kurczak w marynacie curry przepisu Joli. Składniki przepisu: pierś z kurczaka, curry, czosnek i oliwa z oliwek.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 4 łyżeczki curry
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki keczupu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka cukru pudru
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie pokroić je w kostkę.Do miseczki przełożyć koncentrat pomidorowy.Dodać do niego oliwę z oliwek oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Następnie dodać ketchup oraz curry.Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić od smaku solą, pieprzem oraz cukrem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Dokładnie wymieszać i dostawić na co najmniej 1 godzinę.Po tym czasie wrzucić mięso na rozgrzaną patelnie.Trzymać na średnim ogniu do miękkości kurczaka.Gotowe mięso podawać z ugotowanym ryżem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: wtorek, 07, lipiec 2015 07:02
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany