Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernik z przecierem jabłkowym

Składniki:

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • ½ kostki margaryny
  • 1 szkl. cukru
  • ½ szkl. przecieru jabłkowego
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 przyprawa do piernika
  • 1-2 łyżki tłuszczu do formy
  • 1 łyżka mąki pszennej do formy

Sposób wykonania:

  1. Margarynę, cukier, przecier jabłkowy oraz przyprawę do piernika wrzucić do rondelka.
    Całość wymieszać i podgrzewać na małym ogniu po czym zdjąć do ostygnięcia.
    Wówczas dodać mąkę oraz sodę.
    Dokładnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *