Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony dorsz z cukinią

 

Składniki:

 

  • 40 dag filetów z dorsza
  • 1 kostka bulionowa
  • 1 cukinia
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Filety zalać wodą i odstawić na 1 godzinę.
Po tym czasie odcedzić i ponownie zalać niewielką ilością wody z dodatkiem kostki rosołowej.
Gotować do miękkości po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem przekładając plasterkami cukinii, cebuli oraz paseczkami papryki.
Całość podlać bulionem z gotowania ryby i skropić oliwą z oliwek.
Posypać jeszcze ziołami prowansalskimi oraz posiekanym czosnkiem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *