Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony bakłażan z kminkiem

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 upieczony bakłażan
  • 1 łyżka Tahiti
  • 1 ½ łyżeczki koszernej soli
  • 2 łyżeczki uprażonego sproszkowanego kminku
  • sok z 2 cytryn
  • ¼ szkl oliwy z oliwek
  • pieprz
  • papryka
  • chleb pita

Sposób wykonania:
Czosnek przecisnąć przez praskę, wówczas dodać miąższ z bakłażana, thaini, kminek oraz połowę soku z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej pasty po czym doprawić do smaku solą, pieprzem i resztą soku z cytryny.
Przełożyć na talerze, udekorować papryką i skropić oliwą z oliwek.
Podawać z chlebkiem pita.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *