Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone ziemniaki z serową pastą

 

Składniki:

  •  4 ziemianki
  •  10 dag pleśniowego sera
  •  2 łyżki gęstej śmietany
  •  4 łyżeczki czerwonego kawioru

Sposób wykonania:

  1. Umyte ziemniaki ponakłuwać wykałaczką.
    Następnie owinąć je w folię aluminiowa i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 1 godzinę.
    Podczas pieczenia ziemniaków ser rozgnieść widelcem po czym połączyć go ze śmietaną.
    Upieczone ziemniaki odwinąć z folii po czym naciąć je na krzyż.
    W powstałe otwory włożyć serową masę.
    Przed podaniem udekorować odrobiną kawioru.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *