Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone jabłka z orzechami pekan

Składniki:

 

  • 2 łyżki masła
  • ½ szkl. prażonych kawałków orzechów pekan
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki burbona
  • 2 jabłka

 

 

Sposób wykonania:
Z jabłek wyciąć gniazda nasienne tak aby jabłka pozostały w całości.
Następnie do orzechów sypać cukier, cynamon oraz dodać masło i burbon.
Całość dokładnie wymieszać i napełnić jabłka, które ułożyć na blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 20 minut.

Przepis nadesłany na konkurs „Znak Makłowicza” przez Barbarę

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *