Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pianka cytrynowo-pomarańczowa

Składniki:

  • 4 jajka
  • ¾ szkl cukru pudru
  • cytryna
  • pomarańcza
  • kieliszek ciemnego rumu
  • ¾ szkl. tartej bułki
  • masło

    Sposób wykonania:
    Białka ubić razem z ¼ szkl. cukru.
    Natomiast resztę cukru  utrzeć  żółtkami i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo skórkę z cytryny i pomarańczy razem z sokiem.
    Na sam koniec dodać białka oraz tarta bułkę,  delikatnie połączyć.
    Przelać do formy wysmarowanej masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni i piec około 40 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *